Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

30.10.12

OKLAHOMA CITY THUNDER PREVIEW


Οι περσινοί φιναλίστ του NBA φιλοδοξούν τη φετινή χρονιά να πάνε ένα βήμα ακόμα παρακάτω και να κατακτήσουν την κορυφή, πραγματικό επίτευγμα για μια ομάδα που με το που μετακόμισε από την πόλη του Seattle στην Oklahoma (άλλωστε μην ξεχνάμε πως είναι οι κάποτε Sonics) είχε την χειρότερη επίδοση στo πρωτάθλημα αλλά κάθε χρονιά με την προσθήκη ικανών παικτών κυρίως από τα ντραφτ παρουσιάζεται ολοένα και ισχυρότερη. Φαίνεται μάλιστα πως ακολούθησε δια της πλάγιας οδού και πάλι αυτή τη συνταγή κάνοντας μία ανταλλαγή που προκάλεσε κύματα αντιδράσεων το τελευταίο διήμερο, παραχωρώντας τον κατά τεκμήριο 3ο καλύτερο της παίκτη (και καλύτερο 6ο παίκτη στο πρωτάθλημα που πρόσφερε ενέργεια και πόντους ερχόμενος από τον πάγκο) τον James Harden συν τους "συμπληρωματικούς" Cook, Aldrich και Hayward για να πάρει ως αντάλλαγμα τον Kevin Martin, τον Jeremy Lamb και τρία μελλοντικά ντραφτ πικ. Αυτή η ανταλλαγή βρήκε πολλούς φίλους των Thunder να διαφωνούν, αλλά πιστεύω πως περισσότερο ωφέλησε παρά ζημίωσε το ρόστερ της. Καταρχάς υπήρχε το ενδεχόμενο το ερχόμενο καλοκαίρι να έχανε τον παίκτη χωρίς κάποιο αντάλλαγμα μιας και θα έμενε ελεύθερος μη δεχόμενος τους όρους ανανέωσης που του προτάθηκαν. Έπειτα ο Martin αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα ενώ το μεγαλύτερο κέρδος είναι η προσθήκη του Jeremy Lamb που έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις τόσο στα παιχνίδια για τα summer league όσο και στα preseason που αγωνίστηκε και μπορεί κάλλιστα στο μέλλον να εξελιχθεί σε all star παίκτη. Τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψουν δύο "λαβράκια" από το ντραφτ μιας και 2 εκ των 3 επιλογών είναι για πικ πρώτου γύρου και με τους Ρόκετς να μένουν λογικά εκτός πλέι οφ πολύ πιθανόν να προκύψουν αξιόλογοι παίκτες. Όπως και να έχει μόνο αποδυναμωμένοι δε θα πρέπει να αισθάνονται και θα πρωταγωνιστούν για πολλά χρόνια ακόμα στο ΝΒΑ. Άλλωστε είναι η μόνη από τις κορυφαίες ομάδες που το ρόστερ της απαρτίζεται από παίκτες νεαρής ηλικίας (μόνο ο Perkins και κάπως και ο Collison έχουν αυξημένο χρόνο συμμετοχής και "αυξημένη" ηλικία παράλληλα) σε αντίθεση με τους Spurs, Celtics, Heat και Lakers των οποίων η πλειοψηφία των "αστεριών" πλησιάζει στη δύση της καριέρας τους.


Αφίξεις:  Hasheem Thabeet, DeAndre Liggins (free agents), Kevin Martin, Jeremy Lamb (trade), Perry Jones (draft)
Aποχωρήσεις: Royal Ivey, Nazr Mohammed (free agents),James Harden, Cole Aldrich, Daequan Cook, Lazar Hayward (trade)

Ρόστερ:
Russell Westbrook (PG)
Thabo Sefolosha (SG)
Kevin Durant (SF)
Serge Ibaka (PF)
Kendrick Perkins (C)
Eric Maynor (G), Reggie Jackson (G), Kevin Martin (G), Jeremy Lamb (G), DeAndre Liggins (G), Perry Jones  (F), Nick Collison (F), Hasheem Thabeet (C)
Προπονητής: Scott Brooks
Αστέρι: Kevin Durant

Γήπεδο: Chesapeake Energy Arena
Division: Northwest
Περσινό ρεκόρ: 47-19(2oι στη Δύση, 1οι στην Northwest)
Εκτίμηση: 1oι-2οι στη Δύση
Απόδοση πρωταθλητή: 5.5 στην bet365

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management